Туреччина почне випуск власних винищувачів в 2023 році

Туреччина почне випуск власних винищувачів в 2023 році

Туреччина почне виробництво власних винищувачів до 2023 року, заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.


Як говорив раніше директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугай, Росія може допомогти Туреччині у створенні власного винищувача п’ятого покоління TF-Х.

“Початок виробництва власних військових літаків, заплановане до 2023 року, буде найкращою відповіддю тим, хто не бажає постачати Туреччини F-35”, – сказав Ердоган у своєму виступі на відкритті комплексу по утилізації боєприпасів в Кириккалє, трансляцію якого вів канал NTV.

Президент додав, що на озброєння ВПС Туреччини скоро надійдуть балістичні ракети Bozdoğan місцевого виробництва. В найближчому майбутньому на верфях країни буде побудований перший турецький авіаносець.

Поставки нових систем ППО С-400, що викликали кризу у відносинах Туреччини з США, почалися в середині липня 219 року. За словами президента Туреччини, C-400 будуть повністю введені в дію в квітні 2020 року. Вашингтон вимагав відмовитися від угоди і замість придбати американські комплекси Patriot, погрожуючи затримати або взагалі скасувати продаж Туреччині новітніх винищувачів F-35, а також ввести санкції відповідно до CAATSA (закон “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”). Анкара відмовилася йти на поступки.

Поділитись