Меркель продовжила карантин у Німеччині до 18 квітня

Меркель продовжила карантин у Німеччині до 18 квітня

Канцлер ФРН Ангела Меркель і влади федеральних земель домовилися про продовження режиму карантину до 18 квітня.

Очікуваних послаблень на католицький Великдень, яка випадає на початок наступного місяця, не буде. Про це канцлер оголосила журналістам за підсумками переговорів, які почалися після полудня понеділка і закінчилися в ніч на вівторок.

“Мутації коронавірусу залишаються серйозною загрозою”, – сказала вона. Статистика демонструє експоненціальне зростання, уточнила глава уряду. Меркель сказала, що так званий британський штам, який є більш заразним, являє собою, “по суті, новий вірус”. У цих умовах вводити послаблення не можна, додала голова уряду.

“З 1 по 5 квітня (коли католики відзначають Великдень) – буде діяти принцип скорочення контактів, будуть вихідні”, – сказала вона. Таким чином, обмеження вихідного дня будуть діяти не тільки в Страсну п’ятницю, Великодню неділю і Пасхальний понеділок, але і ще два додаткових дні – 1 та 3 квітня. Зустрічатися можна максимум з двома знайомими з іншого домогосподарства, діти до 14 років не враховуються.

Також уряд ФРН закликає “по можливості відмовитися від відвідування богослужінь”. Кабмін просить проводити великодні служби в онлайн-режимі, додала вона. Прем’єр Баварії Маркус Зьодер, який також був присутній на прес-конференції, назвав це “пасхальним локдауном”.

Зараз в ФРН діє карантин, але не такий жорсткий, як взимку. Відкрито школи і дитячі сади, перукарні, косметичні салони, квіткові і книжкові магазини. Приріст чисельності тих, що заразилися скорочувався в січні і лютому, але з березня показники знову почали збільшуватися по експоненті. Експерти пояснюють це поширенням більш заразного штаму і вважають, що цей експоненціальне зростання продовжиться як мінімум до початку квітня.

Передбачалося, що з 22 березня зможуть відновити роботу вуличні тераси ресторанів, кінотеатри та театри, але ці плани поки відкладаються.

Поділитись