У Бундестазі розповіли про охорону Навального в Німеччині

У Бундестазі розповіли про охорону Навального в Німеччині

Олексій Навальний з моменту прибуття до Німеччини аж до виїзду перебував під захистом спецслужб, йдеться у відповіді уряду ФРН на депутатський запит фракції “Альтернатива для Німеччини” в бундестазі.

“Олексій Навальний з моменту приземлення в Німеччині до свого виїзду перебував під захистом. З 22 серпня 2020 року до 31 серпня 2020 року ця здійснювалося силами співробітників групи безпеки федерального відомства кримінальної поліції. Потім забезпечення безпеки взяли на себе відповідні земельні відомства кримінальної поліції”, – йдеться у відповіді кабміну.

Під час перебування Навального в Німеччині з 22 серпня 2020 року по 17 січня 2021 роки йому як особистого гостю канцлера ФРН Ангели Меркель була забезпечена охорона з боку німецьких сил безпеки. В ході лікування в берлінській клініці Charite c 22 серпня по 23 вересня 2020 року Навального охороняли поліцейські, які чергували по периметру медустанови. Ця інформація була підтверджена в поліції Берліна і в МВС ФРН. За даними ЗМІ, співробітники спецслужб також чергували на поверсі біля палати пацієнта.

У день від’їзду з Німеччині 17 січня Навальний і його дружина Юлія були відвезені на автомобілі з проблисковим маячком прямо до трапу літака. Реєстрацією пари на рейс, за інформацією ЗМІ, займалися представники поліції ФРН.

Поділитись