Макрон оголосив про введення нового загальнонаціонального локдауну у Франції

Макрон оголосив про введення нового загальнонаціонального локдауну у Франції

З 3 квітня на усі регіони Франції поширюються карантинні заходи, що діяли до цього тільки в 19 департаментах, оголосив президент Франції Емманюель Макрон. Карантинні заходи вводяться на чотири тижні, пише Le Monde.

У всіх регіонах буде введена комендантська година з 19:00. Всі працівники переходять на віддалену роботу. На три тижні будуть закриті дитячі садки, школи та коледжі. Студенти вузів зможуть відвідувати навчальні заклади один день в тиждень.

Закриваються магазини, де не торгують предметами першої необхідності. Однак виключення буде зроблено для книжкових магазинів, музичних магазинів, перукарень, магазинів товарів для будинку.

Поїздки без особливої ​​причини далі ніж на 10 км від місця ізоляції забороняються. Переїхати з одного регіону в інший французи зможуть тільки на великодніх святах.

Заходи торкнуться всі департаменти в континентальній частині країни, локдаун не буде введений тільки на заморських територіях.

За словами Еммануеля Макрона, почала зняття обмежень треба чекати не раніше середини травня. Карантинні заходи будуть скасовуватися поступово аж до літа.

Жорсткість карантинних заходів президент Франції пов’язав з сплеском захворюваності коронавірусів і активним поширенням британського штаму SARS-CoV-2. Основним заходом, яка допоможе впоратися з епідемією, влада Франції вважають масову вакцинацію, підкреслив Макрон. В першу чергу пріоритет при вакцинації буде віддаватися найбільш уразливим групам, в тому числі літнім. Крім того, першими в черзі на вакцинацію стоять медики, поліцейські і вчителя.

Згідно з даними Університету Джонса Хопкінса, Франція знаходиться на четвертому місці в списку країн за кількістю виявлених випадків COVID-19. Захворіли 4,6 млн французів, померли 95,5 тис. У другій половині березня добовий приріст числа хворих коливається в межах 20-30 тис. випадків.

Поділитись