Мадуро звинуватив президента Колумбії в крадіжці коштів, виділених венесуельським мігрантам

Мадуро звинуватив президента Колумбії в крадіжці коштів, виділених венесуельським мігрантам

Президент Колумбії Іван Дуке і представники опозиції Венесуели вкрали кошти, які Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародна організація з міграції виділили для допомоги венесуельським мігрантам.

Про це заявив президент Боліваріанської Республіки Ніколас Мадуро.

“Я просив МОМ та УВКБ ООН про підтримку. Міжнародні організації схвалили виділення коштів, але їх вкрали в Колумбії, їх вкрали [президент] Іван Дуке і опозиціонери на чолі з [Хуаном] Гуайдо”, – заявив Мадуро, виступ якого транслювався по державному телебаченню.

Ситуація в Венесуелі загострилася після того, як в січні 2019 року лідер опозиції Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту раніше анулював Верховний суд, оголосив себе виконуючим обов’язки президента.

Тимчасовим главою держави його визнали США, до них приєдналися країни Групи Ліми (за винятком Мексики), Організація американських держав і ряд членів Євросоюзу. Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипвідносин з США. На його підтримку висловилися Росія, Білорусія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сирія і Туреччина.

Поділитись