Влада США назвала умову визнання виборів у Венесуелі

Влада США назвала умову визнання виборів у Венесуелі

Влада США згодна визнати будь-які вибори в Венесуелі вільними і чесними, якщо президент латиноамериканської країни Ніколас Мадуро покине свій пост.

Про це заявила заступник помічника держсекретаря у справах Західної півкулі Керрі Філіпетті на онлайн-конференції, організованої вашингтонською Атлантичною радою. За її словами, Мадуро не може залишатися при владі і проводити будь-які вибори, в тому числі президентські і парламентські. При цьому Філіпетті підкреслила, що відстрочка проведення виборів або переговори з «режимом Мадуро» не є виходом із ситуації.

Вона також висловила надію на те, що думка США з даного питання зрозуміло міжнародним партнерам Вашингтона, в тому числі верховному представникові ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Боррель.

Відносини між Венесуелою і США залишаються напруженими. Це пов’язано з тим, що в січні 2019 року на тлі протестів лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе главою держави. США визнали його легітимним, а проти республіки і ряду політиків ввели односторонні санкції.

Ряд інших країн, серед яких Росія, Китай і Мексика, підтримали Мадуро.

Поділитись