Лукашенко призначив нового міністра оборони Білорусі

Лукашенко призначив нового міністра оборони Білорусі

Президент Білорусії Олександр Лукашенко призначив новим міністром оборони країни генерал-майора Віктора Хреніна, який командував військами Західного оперативного командування.

Про це повідомляє кореспондент «БелТА» у понеділок, 20 січня. Крім того, білоруський лідер призначив начальником генерального штабу збройних сил країни генерал-майора Олександра Вольфовича, який раніше обіймав посаду першого заступника начальника генштабу.

“Нам дуже важливо зараз підняти значимість військ. І Хренін, і Вольфович – це люди одного калібру, люди підготовлені”, – пояснив Лукашенко рішення про призначення, додавши, що кандидати розглядалися на посаді кілька місяців. За його словами, вони мають великий досвід і «знають життя армії не з чуток».

Президент зазначив, що 19 січня вирішив призначити Андрія Равкова, який керував оборонним відомством Білорусії, на посаду державного секретаря Ради безпеки. Білоруський лідер додав, що зараз “час непростий”, але це не означає, що завтра війна і доведеться з кимось воювати. “Але військова організація не терпить невизначеності”, – пояснив він.

Поділитись