Білорусь і Росія не змогли домовитися щодо тарифів на транзит нафти

Білорусь і Росія не змогли домовитися щодо тарифів на транзит нафти

Представники антимонопольних відомств Білорусії і Росії не змогли досягти домовленості по тарифам на транзит російської нафти і нафтопродуктів, передає БелТА.

Відзначається, що переговори будуть продовжені найближчим часом.

Як повідомив представник білоруського міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі, у російської сторони виникли певні питання щодо розрахунків.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія прагне продавати Білорусії нафту за цінами, що перевищують світові. Прагнення Росії продавати Білорусі нафту за завищеними цінами є причиною відсутності домовленостей між країнами з даного питання, підкреслив Лукашенко.

Раніше білоруські НПЗ — ВАТ «Нафтан» і Мозирський НПЗ заявили про припинення поставок нафти з Росії. За даними джерела, це сталося через те, що Білорусь попросила знизити контрактну ціну на нафту, з чим російські вантажовідправники не погодилися.

Пізніше прокачування нафти була відновлена. Заступник голови держконцерну «Белнефтехим» Володимир Сизов заявив, що Білорусія очікує отримати з Росії 650 тонн нафти до кінця січня 2020 року.

Поділитись