Лукашенко назвав дату Всебілоруських народних зборів

Лукашенко назвав дату Всебілоруських народних зборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в понеділок озвучив дату проведення Всебілоруського народного зібрання (ВНЗ) – воно пройде 11-12 лютого, повідомило близьке до прес-службі глави держави Telegram-канал “Пул першого”.


“ВНЗ пройдуть 11-12 лютого. Дату озвучив президент на нараді з підготовки Всебілоруського народного зібрання”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Всебілоруські народні збори планується провести на початку 2021 року – попередньо, в січні-лютому.

У жовтні Лукашенко заявляв, що на зборах громадян буде повідомлено про хід роботи над поправками до конституції республіки. Крім того, глава держави запропонував зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом, який би контролював головні напрямки розвитку країни.

Всебілоруські народні збори – загальні збори представників білоруського уряду та інших гілок влади, керівників і співробітників підприємств, діячів науки і культури. Захід проводиться раз на п’ять років, до цього воно було організовано в Мінську в червні 2016 року.

Поділитись