Країни ЄС припиняють використання вакцини AstraZeneca

Країни ЄС припиняють використання вакцини AstraZeneca

Найбільші країни Євросоюзу – Німеччина, Франція, Італія і Іспанія, – оголосили про припинення використання вакцини, розробленої Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca.


15 березня Мінздоров’я Німеччини оголосив, що призупиняє використання вакцини від коронавірусної інфекції виробництва компанії AstraZeneca для перевірки повідомлень про побічні ефекти. Протягом декількох годин після цього про припинення використання цієї вакцини також оголосила влада Франції, Італії, Іспанії, Словенії, Португалії та Кіпру.

Раніше про повне або часткове припинення використання цього препарату також оголошували Нідерланди, Австрія, Данія, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Ірландія, Люксембург, а також не входять до Євросоюзу європейські країни – Норвегія та Ісландія.

За межами Європи застосування вакцини від AstraZeneca призупинили Індонезія, Демократична Республіка Конго, Таїланд, Південна Африка (там засумнівалися в її ефективності проти місцевого варіанту вірусу).

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус повідомив, що консультативний комітет організації з безпеки вакцин 16 березня розгляне питання, пов’язані з безпекою застосування препарату компанії AstraZeneca.

Поділитись