Кораблі НАТО зайшли в порт Одеси

Кораблі НАТО зайшли в порт Одеси

Протимінна група кораблів НАТО зайшла в порт Одеси в середу, це перший візит суден Альянсу в місто в цьому році, повідомляє в середу інтернет-видання “Думская.net”.


“Друга протимінна група НАТО SNMCMG2 зайшла сьогодні вранці в одеський порт”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією видання, швартуватися біля причалів морського вокзалу кораблі почали приблизно в 12.00.

Це перший візит кораблів НАТО в Одесу в цьому році. Флагманом SNMCMG2 став турецький навчальний корабель A577 TCG Sokullu Mehmet Paşa. Також в складі групи турецький M267 TCG Ayvalik (M267), іспанська TSPS Tajo (M36) і румунський ROS Lt Lupu Dinescu (25). Командир загону – капітан першого рангу Юсуф Карагюлле.

На середу була запланована протокольна зустріч командного складу групи з командуванням військово-морських сил України.

Верховна рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. У червні 2016 року були прийняті додаткові зміни, які визначають вступ в НАТО метою зовнішньої політики країни. Україна також повинна була до 2020 року забезпечити повну сумісність своїх збройних сил з силами країн НАТО.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше заявив, що для вступу в альянс України потрібно досягти ряду критеріїв, на реалізацію яких піде багато часу. Експерти вважають, що Київ не зможе претендувати на членство в НАТО в найближчі 20 років.

Поділитись