Команда Байдена розкрила плани США на «Північний потік-2»

Команда Байдена розкрила плани США на «Північний потік-2»

По приходу до влади Джо Байдена його адміністрація буде всіма силами намагатися зупинити будівництво російського газопроводу «Північний потік-2», заявив кандидат на пост держсекретаря Ентоні Блінкен.

За його словами, в хід підуть переговори з європейськими країнами і, можливо, нові односторонні санкції. Блінкен розкрив плани нової адміністрації американського президента на засіданні комітету у закордонних справах Сенату, запис якого доступна на сайті Конгресу. Він назвав «Північний потік-2» «поганою ідеєю».

За його словами, тієї ж думки дотримується обраний американський президент Джо Байден. Зупинити будівництво газопроводу в США планують «чужими руками»: для цього слід переконати європейські країни відмовитися від просування проекту. Якщо цей варіант не спрацює, Вашингтон допускає посилення односторонніх санкцій щодо Москви.

Раніше ЗМІ з посиланням на проспект до розміщення нових євробондів «Газпрому» заявили, що будівництво проекту «Північний потік-2» може бути відкладено або призупинено через політичний тиск. Компанія попередила інвесторів, що при реалізації великих міжнародних проектів стикається з ризиками, пов’язаними зі зміною політичної ситуації. При цьому в «Газпромі» підкреслили, що «Північний потік – 2» є одним з пріоритетних проектів, і його будівництво і введення в експлуатацію будуть завершені, як тільки це стане можливим.

Поділитись