КНР заборонила трансляцію церемонії “Оскар”

КНР заборонила трансляцію церемонії “Оскар”

Влада КНР заборонила місцевим ЗМІ показувати пряму трансляцію церемонії вручення кінопремії “Оскар” через номінації документального фільму про протести в Гонконзі, передає агентство Блумберг з посиланням на джерела.


Джерела зазначають, що вказівку влади також слід з побоювань з приводу політичних поглядів режисера-китаянки Хлої Чжао, номінованим на премію.

Відповідно до джерел, відділ пропаганди Комуністичної партії Китаю випустив вказівку для всіх засобів масової інформації. Відповідно до нього освітлення церемонії повинно бути зосереджено на нагороди, які не зважають на спірними.

Фільм Do Not Split журналіста Андерса Хаммера розповідає про антипекінських демонстраціях, які пройшли в Гонконзі в середині 2019 року. Він був номінований в категорії “Кращий короткометражний документальний фільм”.

Володарі “Оскара” цього сезону, який став через пандемію найтривалішим, будуть оголошені 25 квітня. Подробиці церемонії поки не відомі, але організатори обіцяють, що вона за традицією транслюватиметься в більш ніж 225 країнах світу.

Поділитись