Китай введе візові обмеження для громадян США через Тибет

Китай введе візові обмеження для громадян США через Тибет

Китай прийняв рішення ввести візові обмеження щодо громадян США у відповідь на аналогічні заходи Вашингтона проти чиновників КНР через ситуацію в Тибеті, заявив на брифінгу в середу офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзяні.


Раніше держсекретар Майк Помпео заявив, що США вводять візові обмеження проти чиновників КНР, які причетні до обмеження в’їзду іноземців в Тибетський автономний район Китаю. За його словами, Пекін продовжує “систематично перешкоджати поїздкам в Тибетський автономний район і інші тибетські райони американських дипломатів і інших офіційних осіб, журналістів і туристів, в той час як офіційні особи КНР і інші громадяни мають набагато більший доступ до Сполучених Штатів”.

“Ми рішуче виступаємо проти заходів США, і у відповідь на помилкові дії американської сторони Китай прийняв рішення ввести візові обмеження щодо громадян США за неприйнятне ставлення до Тибету”, – заявив дипломат.

Він також підкреслив, що Китай не потерпить ніякого іноземного втручання в справи Тибету.
“Ми закликаємо США припинити використовувати питання Тибету для втручання у внутрішні справи Китаю, щоб не допустити подальшого збитку для двосторонніх відносин”, – підкреслив Чжао Ліцзяні.

Поділитись