Київрада вирішила платити новонародженим ще по 10 тисяч і оплачувати няню

Київрада вирішила платити новонародженим ще по 10 тисяч і оплачувати няню

Депутати підтримали проекти, пов’язані з допомогою дітям. Так, в першому читанні прийнятий проект про матеріальну допомогу при народженні дитини жителям Києва. Це пов’язано з погіршенням демографічної ситуації в Києві.

“За даними ООН, Україна займає 172-е місце в рейтингу народжуваності серед 193 країн. Причина цього – недостатнє матеріальне забезпечення”, – вважає депутат Київради Михайло Будилів зі “Свободи”.

Допомога від міста буде доплатою до державної. Як сказано в проекті рішення, допомога становитиме 10 тис. грн на кожного новонародженого, батьки якого, хоча б один з яких зареєстрований в Києві.

Крім того, Київрада підтримала в першому читанні проект про забезпечення функціонування послуги з огляду за дитиною до трьох років «Київська муніципальна няня». Згідно з проектом, компенсація на няню становитиме більше 1600 грн на місяць.

Як підкреслив секретар Київради Володимир Прокопів, сесія пройшла продуктивно.

“Ми прийняли потрібні для міста питання. Дуже важлива підтримка батьків новонароджених дітей. Виплати при народженні дітей та фінансова допомога за програмою «Муніципальна няня» – лягають на київський бюджет, оскільки в держбюджеті така допомога не закладена. До другого читання буде розроблений механізм таких виплат, і звідки брати ці гроші. А для мене особисто дуже важливо, що в Києві з’явиться вулиця Любомира Гузара, який завжди для мене був і залишається моральним авторитетом нації. Я радий, що колеги підтримали це питання”, – сказав виданню “Великий Київ” Прокопів.

Поділитись