Готується законопроект, згідно з яким з роботи звільнятимуть з виплатою компенсації

Готується законопроект, згідно з яким з роботи звільнятимуть з виплатою компенсації

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Юлія Свириденко розказала, що у Верховній Раді розглядають законопроект, згідно з яким співробітників звільнятимуть з виплатою відповідної компенсації.

Про це повідомляє Укрінформ. Відповідно до законопроекту, роботодавець буде зобов’язаний попередити працівника щодо звільнення за 90 днів якщо той працює в компанії більше 10 років. В інших випадках попередження має бути не менше ніж за 15 днів.

“Роботодавець зобов’язаний попередити за 90 днів працівника, яка в компанії більше 10 років, і всі три місяці платити зарплату. Але якщо людина хоче піти раніше, то йому повинні компенсувати ці дні в подвійному розмірі”, – сказала вона.

Таким чином якщо ви хочете піти з місця роботи відразу, то ви можете це зробити. Наприклад, у вас 60 днів відпрацювання. Але якщо ви йдете відразу, то можете отримати компенсацію в розмірі заробітної плати за 120 днів.

“Роботодавці цілком готові відпускати людини, який знає про своє звільнення і демотивований. Такий працівник не зацікавлений у продуктивній праці протягом цих останніх тижнів або місяців і навіть може почати шкодити”, – додала Свириденко.

Поділитись