Уряд виділив по 8,3 тисяч доларів сім’ям загиблих під час катастрофи літака в Ірані

Уряд виділив по 8,3 тисяч доларів сім’ям загиблих під час катастрофи літака в Ірані

Уряд України виділив по 200 тисяч гривень ($ 8,3 тис.) сім’ям загиблих в авіакатастрофі в Тегерані.

Дані кошти повинні бути виплачені протягом тижня, повідомив прем’єр-міністр країни Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі в середу, 15 січня.

«Одноразова матеріальна допомога від держави з резервного фонду буде надана до отримання сім’ями всіх страхових виплат», – зазначив Гончарук. За його словами, уряд проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції. Гончарук уточнив, що для кожної сім’ї передбачені виплати у розмірі 250 тисяч спеціальних прав запозичень, що становить приблизно $ 345 тисяч. Також, за його словами, Україна наполягає на виплати сім’ям загиблих з боку Ірану.

Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) зазнав аварії 8 січня. Літак прямував з Тегерана до Києва і впав через дві хвилини після вильоту. На борту знаходилися дев’ять членів екіпажу і 167 пасажирів, всі вони загинули.

Спочатку Іран заперечував свою причетність до інциденту, але 11 січня визнав свою провину. Глава іранського МЗС Джавад Заріф заявив, що лайнер був ненавмисно збитий ракетою через «людський фактор». У Корпусі вартових ісламської революції пояснили, що система ППО країни прийняла лайнер за крилату ракету, а в оператора зв’язку було п’ять секунд на прийняття рішення, і він зробив неправильний вибір.

Президент Ірану Хасан Роухані в телефонній розмові із Зеленським приніс вибачення, висловив співчуття і пообіцяв покарати винних. 14 січня стало відомо про арешт кількох людей по даній справі. Ряд зарубіжних і російських авіакомпаній призупинили польоти над Іраном.

Поділитись