Соцвиплати і субсидії обіцяють виплачувати швидше, ніж раніше

Соцвиплати і субсидії обіцяють виплачувати швидше, ніж раніше

У 2020 році в Україні процес виплат соціальних допомог, субсидій та пільг прискориться. Про це заявляє Міністерство соціальної політики.

Прискорити шлях проходження коштів в уряді змогли завдяки тому, що субсидії та інші соціальні виплати держави перетворили з субвенцій на бюджетні програми.

«Мова йде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям та інші, а також виплати пільг і житлових субсидій на ЖКГ і придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу в грошовій формі» , – повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Як відзначають в Мінсоцполітики, такий крок дозволить державі більш оперативно реагувати на потреби населення в соціальні допомоги, а також простить процедуру нарахування коштів. Зокрема, в 2020 році не потрібно буде приймати окремих рішень уряду для того, щоб профінансувати ті чи інші соціальні виплати.

«Завдяки прийнятим рішенням, з 2020 року Мінсоцполітики зможе перерозподіляти відповідні витрати за 1-3 дні», – додав Музиченко, не уточнивши, скільки часу займав перерозподіл цих витрат раніше.

Поділитись