Глава МЗС Німеччини заявив про “найнижчу точку” у відносинах Росії і ЄС

Глава МЗС Німеччини заявив про “найнижчу точку” у відносинах Росії і ЄС

Глава МЗС ФРН Хайко Маас заявив, що виступить за підготовку нових санкцій проти окремих осіб в Росії через вирок блогеру Олексію Навальному, але наголосив на необхідності зберігати діалог з Росією, навіть якщо відносини досягли “нижчої точки”.


“Ми будемо обговорювати Росію, а особливо інцидент з Навальний, як російська держава з ним звертається. Вже після отруєння ми чітко показали, що ми не готові миритися з порушенням міжнародного права і ввели санкції, а сьогодні ми обговоримо, чи будемо ми доручати підготовку нових санкції за Росії, особливо в світлі засудження Навального, того факту, що він під вартою і повинен бути відправлений колонію”, – заявив Маас перед початком саміту глав МЗС ЄС в Брюсселі.
Міністр додав, що виступає за підготовку таких санкцій. “Я виступаю за те, щоб дати таке доручення – підготувати список таких санкцій проти окремих осіб”, – сказав він.

“У той же час ми повинні шукати шляхи, як залишатися в діалозі з Росією. Росія необхідна нам для врегулювання багатьох міжнародних конфліктів. Тому це буде також предметом обговорення – як можна зберігати конструктивний діалог з Росією, навіть коли відносини між ЄС і Росією очевидно виявилися в нижчій точці “, – заявив Маас.

Поділитись