Пєсков назвав неправомірною вимогу ЄСПЛ звільнити Навального

Пєсков назвав неправомірною вимогу ЄСПЛ звільнити Навального

Вимога Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) звільнити засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального є неправомірною, заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Рішення неправомірне, є дуже серйозною спробою втручання у внутрішні російські судові справи, що, з нашої точки зору, є неприпустимим», – сказав Пєсков. Поспішність у прийнятті подібних рішень і їх «явна ангажованість» викликають у Кремля «дуже багато питань», зазначив він.

17 лютого адвокат Навального Ольга Михайлова повідомила про вимогу ЄСПЛ звільнити засновника ФБК. Рішення було прийнято відповідно до правила 39 регламенту суду про застосування забезпечувальних заходів.

Навальний повернувся в Росію 17 січня по закінченні курсу реабілітації після передбачуваного отруєння. 2 лютого суд на вимогу Федеральної служби виконання покарань змінив йому умовний термін у справі «Ів Роше» від 2014 року на реальний через порушення умов випробувального терміну. Таким чином, Навальний буде перебувати в колонії загального режиму 2 роки і 8 місяців.

Поділитись