Глава Держдепу пояснив висловлювання Байдена щодо Путіна

Глава Держдепу пояснив висловлювання Байдена щодо Путіна

Держсекретар США Ентоні Блінкен пояснив висловлювання президента Джо Байдена на адресу російського лідера Володимира Путіна політичним прагматизмом, повідомляє газета Washington Post.

Раніше Байден на питання ЗМІ, чи вважає він свого російського колегу «вбивцею», відповів ствердно.

Інтерв’юер газети запитав держсекретаря, як Байден може дозволяти собі подібні висловлювання і при цьому прагнути до співпраці.

За словами Блінкена, президент США сповідує політику, що виходить із «критерію доцільності».

«Він чітко бачить дві речі. Йому необхідно залучати Росію до відповідальності за будь-які ворожі дії, які вона робить, і в той же час він залишається відкритим до співпраці в сферах, що становлять взаємний інтерес», – зазначив держсекретар.

Раніше прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі відмовилася пояснити, чи були слова Байдена про Путіна «метафорою». Вона додала, що президент США заявляв раніше, що «не стримуватися» в вираженні своєї позиції ні в ході прямих контактів з російським керівництвом, ні при публічних оцінках.

У свою чергу Володимир Путін прокоментував слова Байдена, побажавши йому здоров’я і нагадавши, що оцінювати інших людей – все одно що дивитися в дзеркало. Путін також запропонував американському колезі продовжити дискусію онлайн, щоб обговорити в тому числі питання стратегічної стабільності.

Поділитись