Лавров назвав обурливими слова Байдена про Путіна

Лавров назвав обурливими слова Байдена про Путіна

Американський лідер раніше опустився до образ на адресу російського колеги.

Джо Байден назвав Володимира Путіна “вбивцею” і заявив про спроби Росії перешкодити його перемозі на виборах в минулому році. Глава Білого дому пообіцяв залучити Москву до відповідальності.

Нападки президента США прокоментував глава МЗС Росії Сергій Лавров. В ефірі програми “Велика гра” на Першому каналі він назвав слова Байдена неприйнятними. “Обурлива, безпрецедентна риторика”, – заявив глава зовнішньополітичного відомства.

За словами Лаврова, криза у відносинах Росії і Америки почався ще при адміністрації 44-го президента Штатів Барака Обами. Його наступник Дональд Трамп хотів помиритися з Кремлем, але всі спроби були успішні. Міністр пов’язав це з руйнуванням системи стримування в стратегічній сфері.

Відповідь Путіна глава МЗС описав як важливий і дипломатичний. Президент Росії побажав Байдену здоров’я і запропонував йому зустрітися в режимі онлайн і обговорити всі хвилюючі питання. Американський лідер відповів колезі відмовою, пославшись на велику зайнятість.

Раніше Сергій Лавров заявив, що відносини Росії і Євросоюзу “розірвані на шматки”. Міністр підкреслив, що від співпраці Заходу з Москвою нічого не залишилося.

Поділитись