Фермери в Індії почали перекривати дороги в знак протесту проти нових законів

Фермери в Індії почали перекривати дороги в знак протесту проти нових законів

Фермери, які протестують в Індії проти нових законів про сільське господарство, оголосили в п’ятницю про блокування ряду залізних і автомобільних доріг по всій країні.

Як повідомив журналістам представник протестуючих фермерів Балбір Сінгх Раджевал, акція “Бхарат бандх” ( “Замкни Індію”) почалася на світанку і завершаться о 18:00 за місцевим часом.

“Акція триватиме до 18:00. Фермери заблокують дороги в різних місцях. Робота ринків і транспорту також буде зупинена під час “Бхарат бандх”, – сказав Раджевал в ефірі місцевих телеканалів. Акція відзначає закінчення четвертого місяця протестів проти нового сільськогосподарського законодавства.

За інформацією телеканалів, фермери вже почали перекривати шосе, що ведуть в Нью-Делі. У той же час представники Всєїндійської конфедерації торговців повідомили, що ринки не будуть закриватися.

Тисячі представників об’єднань фермерів і селян з кінця листопада минулого року проводять акції протесту в околицях округу Делі (в який входить Нью-Делі), вимагаючи скасувати нові закони про сільське господарство. Офіційно закони передбачають підвищення доходів фермерів шляхом надання їм можливості продавати свою продукцію на комерційному ринку в будь-якій точці країни. Але протестуючі вважають, що на ділі ці закони дають велику владу перекупникам, а також приведуть до скасування гарантованої мінімальної закупівельної ціни на сільгосппродукцію.

Кілька раундів переговорів з центральною владою поки ні до чого не привели: протестуючих цікавить лише повне скасування законів, в той час як уряд готовий обговорювати тільки поправки до них.

Поділитись