Ердоган назвав причину покупки російських систем ППО С-400

Ердоган назвав причину покупки російських систем ППО С-400

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів, що Анкарі не довелося б закуповувати у Росії системи ППО С-400, якби Вашингтон продав їй комплекси Patriot, наводить його слова New York Times.

У 2019 Туреччина уклала контракт з РФ на полковий комплект С-400, незважаючи на домовленості з США з продажу американського комплексу Patriot.

Якби американці продали Туреччині систему протиракетної оборони Patriot, сказав пан Ердоган, йому б «не довелося купувати С-400», – йдеться в публікації.

Глава держави також висловився про наслідки покупки російських ЗРК для відносин з США. За його словами, Анкара «вправі кріпити свою оборону, як заманеться».

Росія і Туреччина уклали контракт на поставку Москвою Анкарі С-400 в 2017 році. Туреччина першою з країн НАТО придбала у РФ ці системи. Рішення Анкари викликало негативну реакцію у США і країн Північноатлантичного альянсу. Вашингтон досі не припиняє спроб домогтися від Анкари відмови від російських ЗРС.

Раніше Ердоган гарантував покупку Туреччиною другого полку зенітно-ракетних комплексів С-400. За його словами, Москва і Анкара роблять багато кроків, будь це С-400 або інші теми в сфері оборонної промисловості. Він додав, що в останній телефонній розмові з російським президентом Володимиром Путіним вже обговорював цю тему. Ще раз вона буде порушена в ході візиту Ердогана до Москви. При цьому президент Туреччини не уточнив, коли він може відбутися.

Поділитись