Дві третини японців не побачили просування в роботі з очищення Фукусіми від радіації

Дві третини японців не побачили просування в роботі з очищення Фукусіми від радіації

Щонайменше 65% жителів Японії в тій чи іншій мірі не бачать просування в роботі з очищення від радіації районів префектури Фукусіма, які були заражені після аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1» навесні 2011 року.

Таке опитування зробив канал NHK.

Крім того, кожен третій заявив, що у префектурі також не ведуться роботи з відновлення районів, що постраждали від радіації і цунамі.

Опитування проводилося з листопада по грудень 2020 року, в ньому взяли участь 2311 респондентів.

Раніше, 14 лютого, повідомлялося, що невеликий об’єм води мутною під час землетрусу з басейнів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на різних блоках станцій на АЕС «Фукусіма-1» і «Фукусіма-2».

Аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася в березні 2011 року, коли в результаті удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання і охолодження. В результаті в трьох реакторах розплавилося ядерне паливо, яке пропекло їх захисні корпусу. Це супроводжувалося вибухами водню і викидом великої обсягу радіоактивних речовин, що призвело до зараження прилеглих до станції районів. Окремі плями радіоактивності були виявлені і в інших місцях Японії.

Поділитись