Цукерберга звинуватили в нелюдяності через колонізацію острова

Цукерберга звинуватили в нелюдяності через колонізацію острова

На платформі Change.org з’явилася петиція з вимогою заборонити керівнику соціальної мережі Facebook Марку Цукербергу «колонізацію» Кауаї – одного з Гавайських островів.

За тиждень ініціатива зібрала понад 500 тисяч підписів.

Кампанія була запущена користувачем Mia Brier від імені корінних жителів Гаваї. Автор звернення вважає нелюдським і огидним поведінку одного з найбагатших людей планети, який звинувачується в спробі виселити родини з їх рідних земель і подає на них до суду.

Як пояснив представник Цукерберга, підприємець відкликав позовну заяву в 2017 році. Власність використовується як робоче ранчо або місце відпочинку відповідно до експертних вимог. В рамках проведених на території заходів забезпечується сталий розвиток сільського господарства без шкоди для місцевої природи. Частина земельних угідь також здається в оренду місцевим фермерам.

Цукерберг придбав нерухомість на острові в 2014 році, витративши 100 мільйонів доларів. Пізніше він купив два додаткових ділянки і оголосив про плани звести по периметру володінь двометрову стіну, що викликало ще більше роздратування з боку гавайських жителів.

Поділитись