Байден заявив, що Трампу дозволяють публікувати в Facebook неправдиву інформацію

Байден заявив, що Трампу дозволяють публікувати в Facebook неправдиву інформацію

Колишній віце-президент США Джозеф Байден, який гарантував своє висунення кандидатом від демократів на виборах глави держави, вважає, що адміністрація Facebook дозволяє чинному американському лідеру Дональду Трампу публікувати будь-яку інформацію, в тому числі завідомо неправдиву.

Про це йдеться у відкритому листі Байдена керівництву соцмережі, яке було розміщено в четвер на сайті його виборчого штабу.

Байден зазначив, що адміністрація Facebook раніше обіцяла вжити заходів для “запобігання поширенню дезінформації”. На його думку, співробітники соцмережі не прийняли “жодних дієвих заходів” і дозволяють Трампу “говорити що завгодно і платити, щоб його безглузді заяви могли прочитати мільйони виборців”. Як вважає Байден, Трамп, а також організації та особи, які виступають на його підтримку, за допомогою Facebook “поширювали вводить в оману інформацію про голосування”.

Байден закликав адміністрацію соцмережі припинити публікацію політиками завідомо неправдивих заяв, особливо перед виборами. За словами колишнього віце-президента, за два тижні до голосування всю політичну рекламу перед публікацією в Facebook повинні перевіряти на достовірність. Байден також закликав співробітників соцмережі застосовувати її правила до всіх користувачів, в тому числі Трампу.

Деякі співробітники Facebook раніше висловлювали незгоду з тим, що в соцмережі не вживають заходів у випадках, коли Трамп публікує в ній повідомлення, що є, на їхню думку, образливими або містять завідомо неправдиву інформацію. Особливе невдоволення викликала запис американського лідера про протести і заворушення в Міннеаполісі (штат Міннесота) після смерті афроамериканця при затриманні. Трамп тоді підкреслив, що федеральна влада готова взяти ситуацію під свій контроль. Як він зазначив, “коли починаються грабунки, починається і стрілянина”.

Даний запис Трампа в Twitter була позначена як порушує заборону на виправдання насильства. У аналогічного повідомлення президента в Facebook не було таких приміток з боку адміністраторів соцмережі. Як повідомляла газета The Wall Street Journal, раніше глава Facebook Марк Цукерберг на зустрічі з підлеглими підкреслював, що приватні компанії не повинні брати на себе наглядові функції і вказувати на будь-які порушення в публікаціях політиків.

Поділитись