Число загиблих при сході льодовика в Індії зросло до 54

Число загиблих при сході льодовика в Індії зросло до 54

Число загиблих при обваленні льодовика в індійському штаті Уттаракханд досягло 54, повідомили в поліції округу Чамолі, де сталася надзвичайна подія.


За даними МВС Індії, що зійшов 7 лютого льодовик привів до підйому рівня води в річці Рішіганга, яка змила однойменну гідроелектростанцію потужністю 13,2 МВт. Раптова повінь також заподіяла шкоду споруджуваної гідроелектростанції компанії NTPC (найбільша енергетична компанія Індії) потужністю 520 МВт в Таповані на річці Дхауліганга.

“Три тіла були витягнуті сьогодні з тунелю Тапован, в результаті чого число загиблих досягло 54. До сих пір в поліцейській дільниці Джошімат зареєстровано 179 зниклих без вісті. Рятувальна операція триває”, – повідомив представник поліції.
Рятувальники продовжують пошук зниклих без вести при будівництві гідроелектростанції в Таповані, вже кілька днів вони намагаються визволити 30-35 чоловік з технічного тунелю. Рятувальники пробурили в завданих повінню піску і каменях отвір, планують його розширити і опустити туди камеру, що дозволить побачити стан тунелю.

У пошуковій операції беруть участь національні та місцеві рятувальники, співробітники індо-тибетської поліції і військові.

Поділитись