Британія заявила про велику кількість російських кораблів поруч з кордонами країни

Британія заявила про велику кількість російських кораблів поруч з кордонами країни

ВМС Великобританії заявили про те, що в останні дні супроводжували і відстежували рух дев’яти російських кораблів поруч з територіальними водами країни.

У Лондоні вказали, що кораблі ВМФ Росії не порушували британських кордонів, що показує професіоналізм російських моряків. «Кораблі Королівського військово-морського флоту стежать за значною присутністю Росії недалеко від вод Великобританії», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в останні два тижні вісім кораблів Королівського флоту провели скоординовану операцію по стеженню за російськими субмаринами, есмінцями, корветами, патрульними кораблями і супроводжуючими їх буксирами і судами постачання.

Раніше в Міноборони Росії повідомили, що Чорноморський флот Військово-морського флоту (ВМФ) Росії вийшов на навчання в повному складі. Маневри російського флоту вже привернули увагу США. Район навчань патрулював стратегічний розвідувальний літак американських Військово-повітряних сил Boeing RC-135U Combat Sent. Він вилетів з аеропорту військової бази НАТО на Криті, скоїв проліт над акваторією Чорного моря, підійшовши до Кримського півострова, потім розвернувся над територією Грузії і рушив у зворотному напрямку.

Поділитись