Росія випробувала протикорабельну крилату ракету “Онікс”

Росія випробувала протикорабельну крилату ракету “Онікс”

Атомний підводний човен «Казань» виконав пуск протикорабельної крилатої ракети «Онікс» з акваторії Білого моря.

Про це повідомили в Міноборони Росії. У відомстві уточнили, що морська позиція мішені була успішно уражена головною частиною крилатої ракети. Також в полігонах Північного флоту «Казань» відпрацьовує маневрування в надводному і підводному положенні на різних глибинах, а також проводиться перевірка основних систем корабля. Під час виходу в море екіпаж проводить ряд випробувань корабельних систем, агрегатів і комплексів корабельного озброєння, йдеться в повідомленні на сайті Міноборони.

Відзначається, що після завершення випробувань атомний підводний ракетний крейсер «Казань» увійде до складу Військово-морського флоту РФ.

Раніше Військово-морський флот Російської Федерації включив до свого складу 17-й за рахунком новий патрульний катер проекту 03160 «Раптор». Ці катери створені для несення патрульної служби, доставки і висадки морських піхотинців до 20 осіб, перехоплення і затримання малих цілей, а також можуть бути використані в пошуково-рятувальних операціях. Екіпаж катера складається з трьох чоловік. Судно здатне розвивати швидкість до 50 вузлів і має броньовий захист.

Поділитись