Бойовики ІГІЛ можуть напасти на сили США в Афганістані, заявив Байден

Бойовики ІГІЛ можуть напасти на сили США в Афганістані, заявив Байден

Президент США Джо Байден заявив про свою повну рішучість у здійсненні місії по евакуації з Афганістану.

При цьому він зазначив зростаючі ризики. За словами американського лідера, радикальне угрупування “ІГІЛ-Хорасан” шукає можливості для атак на сили США і їх союзників в Кабулі.

Виступаючи в Білому домі з промовою, він розповів, що кожен день, коли американські військові знаходяться в столиці Афганістану, бойовики прагнуть атакувати аеропорт, тих, хто проводить евакуацію, а також невинних громадян. Він також підтвердив, що влада США встигнуть закінчити евакуацію американців до 31 серпня, як і було заплановано. “Чим раніше ми встигнемо закінчити, тим краще. Кожен день несе додатковий ризик для наших військових”, – зазначив президент США.

На його думку, завершення операції в Афганістані також залежить від того, чи продовжить “Талібан” співпрацювати в цьому питанні, передає в середу, 25 серпня. Байден підкреслив, що нова влада в країні робить кроки для спільної роботи, проте ситуація залишається нестабільною, було вже кілька перестрілок. Крім того, він додав, що доручив Пентагону і Держдепартаменту розробити плани щодо коригування термінів на випадок такої необхідності.

Раніше Пентагон повідомив про те, що терористичні організації ІГІЛ і “Аль-Каїда” зберігають присутність в Афганістані. При цьому зазначалося, що вони не становлять велику небезпеку для американців.

У вівторок, таліби заявили про заборону евакуації з Кабула після 31 серпня. Вони також повідомили про перекриття дороги, що веде до аеропорту Кабула.

Поділитись