Бойовики ДНР примушують жителів отримувати російські паспорти

Бойовики ДНР примушують жителів отримувати російські паспорти

Благодійний фонд «Рука допомоги» продовжує прийом заявок на надання сприяння жителям самопроголошеної ДНР в отриманні російського громадянства.

Про це повідомила директор фонду Олена Сдержікова.

«Благодійний фонд« Рука допомоги »продовжує роботу з надання сприяння в отриманні громадянства Російської Федерації жителям Донецької Народної Республіки, які постраждали в ході військових дій, членам сімей осіб, які постраждали або загинули під час воєнних дій, а також малозабезпеченим громадянам, які проживають в районах, які найбільше постраждали від збройної агресії України », – зазначила Олена Сдержікова.

Вона уточнила, що цим категоріям фонд може надати допомогу у вигляді компенсацій витрат з оформлення російського громадянства і отримання паспорта громадянина РФ. Це пов’язано з тим, що в квітні Державною Думою РФ був прийнятий закон про введення пільгових умов прийому в російське громадянство для жителів ДНР і ЛНР, завдяки якому скасовано державне мито в розмірі 3500 рублів.

Надана фондом допомогу стосується компенсації витрат на переклад документів з української на російську мову, нотаріальне завірення документів, виготовлення фотографій для документів, проїзд на територію РФ за паспортом і назад, а також оплату державного мита за видачу паспорта. Пакет документів в кожному випадку індивідуальний.

Олена Сдержікова додала, що за час роботи Фондом надала допомогу у сплаті мита на вступ до громадянства Російської Федерації 477 громадянам ДНР.

Поділитись