Влада самопроголошеної ДНР сьогодні відкриє перехід “Оленівка” для руху в бік України

Влада самопроголошеної ДНР сьогодні відкриє перехід “Оленівка” для руху в бік України

Влада так званої Донецької народної республіки дозволили з 22 червня відновити пропуск громадян через лінію зіткнення в напрямку України на контрольному пункті “Оленівка”, який був закритий через пандемію.

Про це повідомили в міжвідомчій оперативному штабі ДНР щодо попередження завезення і розповсюдження коронавірусної інфекції.

“З 22 червня на пункті “Оленівка” почнеться щоденний пропуск всіх громадян, які бажають виїхати в Україну”, – йдеться в заяві штабу, яке опублікувало Донецьке агентство новин. Крім того, з 25 червня на цьому ж пункті планують почати пропуск бажаючих потрапити в республіку. Разом з тим влада ДНР як і раніше закликають громадян утриматися від поїздок на Україну без крайньої необхідності, оскільки епідемічна обстановка в країні залишається вкрай напруженою, що визнає і українська влада.

Міністр закордонних справ ДНР Наталія Никонорова раніше вимагала від Києва до 22 червня визначити свій підхід до вирішення проблеми з відкриттям пунктів пропуску на лінії зіткнення. В іншому випадку, підкреслювала вона, самопроголошена республіка готова відкрити один з них в односторонньому порядку.

Поділитись