Близько півтори тисячі громадян США залишаються в аеропорту столиці Афганістану

Близько півтори тисячі громадян США залишаються в аеропорту столиці Афганістану

Близько півтори тисячі громадян США і володарів американських віз залишаються в аеропорту столиці Афганістану, незважаючи на прохання посольства не залишати місця проживання.

Загроза терактів в аеропорту зростає з кожною годиною і може стати критичною до 31 серпня – дату остаточного виведення американських військ з Афганістану. Про це в інтерв’ю газеті Файненшиал Таймс сказав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Так само бачать ситуацію в британському Форін офісі і Міністерстві закордонних справ Австралії. Влада закликає громадян своїх країн не намагатися потрапити на територію аеропорту через три основні входи без відповідного запрошення посольства, а вже приїхали покинути його.

Вивозити людей з країни будуть через спеціальні збірні пункти, куди кожного запросять персонально. Детальна інструкція з’явилася на сайті дипмісії. Згідно з рекомендаціями, до отримання сигналу американцям пропонується стежити за новинами, контролювати те, що відбувається навколо них і слідувати вказівкам місцевої влади. Яких саме не уточнюється.

Тим часом, далеко не всі американці готові покинути країну. Близько тисячі громадян США збираються залишитися через місцевих родичів, яких влада не збирається вивозити.

Поділитись