Пакистан і Таджикистан заявили про необхідність створення в Афганістані інклюзивного уряду

Пакистан і Таджикистан заявили про необхідність створення в Афганістані інклюзивного уряду

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон в Душанбе прийняв главу МЗС Пакистану Шаха Махмуда Куреши, і обговорив з ним ситуацію в Афганістані ситуацію.

Сторони також торкнулися питання підготовки майбутнього у вересні поточного року офіційного візиту прем’єр-міністра Пакистану Імран Хан в Душанбе, повідомляє прес-служба президента Таджикистану.

В ході бесіди було підкреслено, що Афганістан перебуває на стадії гуманітарної катастрофи, і сьогодні афганська проблема перетворилася в регіональну та світову проблему.

Таджицька сторона підкреслила, що для невідкладного вирішення політичних проблем безпеки сусідньої країни необхідно створити інклюзивне уряд за участю всіх національних меншин, особливо таджиків Афганістану, які складають більше 46% населення цієї країни.

«Таджики повинні займати гідну позицію в майбутньому уряді Афганістану, – підкреслюється в повідомленні прес-служби президента. – Таджикистан ніколи не визнаватиме жодного іншого уряду, сформованого в цій країні шляхом пригнічення і переслідування, без урахування позиції всього афганського народу, особливо всіх його національних меншин».

Прес-служба таджицького лідера зазначає, що факти ясно показують, що таліби відмовляються від своїх попередніх обіцянок сформувати тимчасовий перехідний уряд за широкої участі інших політичних сил країни і готуються до створення ісламського емірату.

Міністр закордонних справ Пакистану Шах Мехмуд Куреши за підсумками зустрічі з президентом Таджикистану також заявив про необхідність створення в Афганістані інклюзивної уряду.

«Пакистан є прихильником створення інклюзивного уряду в Афганістані, в якому представники всіх народів зможуть взяти активну участь», – наводить слова Куреши агентство Khovar.

Поділитись