Блінкен: США виділять Афганістану допомогу на суму 266 мільйонів доларів

Блінкен: США виділять Афганістану допомогу на суму 266 мільйонів доларів

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про допомогу Афганістану в розмірі 266 млн доларів, передає «Інтерфакс».

За його словами, загальний обсяг американської гуманітарної допомоги Афганістану з 2002 року складе близько 3,9 млрд доларів.

Блінкен заявив, що підтримки потребують близько 18 млн жителів Афганістану. Допомога США дозволить забезпечити деяких з них житлом, медичною допомогою, водою і продуктами, а також створити санітарні та протиепідемічні умови. Крім того, кошти підуть на допомогу жінкам і дівчаткам, особливо схильним до ризиків насильства, підкреслив американський держсекретар.

Він також закликав інші країни приєднатися до гуманітарних поставок до Афганістану і подякував державам, які взяли у себе біженців.

Блінкен звернувся до афганських лідерів і керівників руху «Талібан» з проханням прискорити мирний процес політичного врегулювання конфлікту.

Раніше повідомлялося, що США вивели третину своїх сил з Афганістану. Білий дім підтвердив початок виведення американських військ з цієї країни в квітні. Повністю виведення сил повинен завершитися до 20-ї річниці від дня серії терористичних атак в США, тобто до 11 вересня, але можливо, що це станеться раніше.

Поділитись