Блінкен сьогодні зустрінеться з Лавровим напередодні зустрічі лідерів США і РФ

Блінкен сьогодні зустрінеться з Лавровим напередодні зустрічі лідерів США і РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Ентоні Блінкен проведуть зустріч в середу, 19 травня, на полях Арктичної ради в Рейк’явіку після завершення основної програми міністерської сесії.

Про це повідомив керівник прес-служби Держдепартаменту Нед Прайс.

«Двостороння зустріч відбудеться після вечірнього заключного заходу Арктичної ради і надасть можливість перевірити пропозицію про те, чи можемо ми досягти більш стабільних і передбачуваних відносин з Москвою», – наводить слова дипломата ЗМІ.

Держсекретар США прибув в Рейк’явік для участі в засіданні Арктичної ради на рівні глав МЗС. Воно відбудеться 19-20 травня.

Раніше в цей день заступник голови російського МЗС Сергій Рябков заявив, що Москва розраховує на обговорення Лавровим з Блінкеном двостороннього і міжнародного порядку на першій зустрічі на полях цієї міністерської сесії. При цьому він висловив надію на те, що американська сторона підтвердить Лаврову готовність зупинити «ескалаційні цикли», які заважають нормалізації двосторонніх відносин.

Сам Лавров 17 травня розповів про відносини зі Сполученими Штатами перед майбутньою зустріччю з держсекретарем США. Глава російського МЗС відзначав, що Вашингтон виступає за стабільні і передбачувані відносини з Росією, проте дії американської адміністрації на адресу Москви важко розцінити як прагнення до стабільності. Лавров підкреслив, що прагнення США російська сторона буде аналізувати за вчинками.

У той же день стало відомо, що Блінкен намір обговорити на зустрічі з Лавровим двосторонні відносини і проект газопроводу «Північний потік – 2».

Поділитись