Біля офісу Зеленського протестувальники влаштували бійку з поліцією, вимагаючи звільнити голову МВС

Біля офісу Зеленського протестувальники влаштували бійку з поліцією, вимагаючи звільнити голову МВС

Близько ста осіб, які прийшли на мітинг з вимогою звільнити главу Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова, влаштували бійку з поліцією біля входу в будівлю офісу президента Володимира Зеленського в Києві.


Запланована акція за відставку глави МВС почалася мирно. Як видно з трансляції з місця події “Громадського ТБ”, на акцію зібралося близько ста осіб, деякі з них одягнені в білі медичні халати, називаючи при цьому Авакова “вірусом, який заражає країну”.

Авакова звинувачують у відсутності результатів розслідування гучних кримінальних злочинів на Україні, зокрема, вбивства журналіста Павла Шеремета, а також херсонської активіста Катерини Гандзюк. Учасники акції також вимагали провести “реформу реформи поліції” і скандували щодо міністра гасло “Ганьба!”.

Коли активісти спробували повісити на будівлю офісу президента плакат з написом “Подання на відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова”, поліція перешкодила цьому, і почалася бійка. Офіційної інформації про можливих затриманих в ході протистояння поліція Києва поки не надала.

Згідно з повідомленням видання “Українська правда”, близько ста осіб у неділю зібралися біля будівлі Головного управління поліції в Харківській області з аналогічною вимогою – звільнити главу МВС України.

Арсен Аваков є міністром внутрішніх справ України з 27 лютого 2014 року. Він один з двох міністрів, хто поряд з міністром фінансів Оксаною Маркаровою потрапив в новий уряд України Олексія Гончарука з попереднього, очолюваного Володимиром Гройсманом. Громадські працівники неодноразово закликали звільнити Авакова.

Поділитись