Зеленський пригрозив політикам підселити до них українців, евакуйованих з Китаю

Зеленський пригрозив політикам підселити до них українців, евакуйованих з Китаю

Президент України Володимир Зеленський пригрозив політикам країни переселити в їх будинки громадян, евакуйованих з Китаю через спалах нового вірусу COVID-2019, якщо вони продовжать маніпулювати темою захворювання.

Про це він заявив на брифінгу. Зеленський запевнив, що Україна повністю готова забрати своїх громадян з Китаю і розглядає три варіанти розміщення евакуйованих в країні. Глава держави вказав на недостовірну інформацію ЗМІ з приводу того, що «щось не готове», а також заклики «деяких політичних партій» перекривати дороги транспорту з евакуйованими.

«Ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми з вами. З приводу цих політичних, в лапках, товаришів хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян. Я особисто привезу наших громадян в Конча-Заспу в їх особняки”, – цитує Зеленського УНІАН.

16 лютого жителі Львівської області влаштували акцію протесту. Мітингувальники виступили проти розміщення евакуйованих в місцевому санаторії, пише сайт «Гордон».

Українська влада досі не провели евакуацію громадян своєї країни з Ухань. 18 лютого Київ направить літак, який повинен забрати 49 українців і 25 жителів інших держав. Борт повинен привезти громадян в Україну 20 лютого. Який саме аеропорт і які санаторії прийматимуть евакуйованих, не повідомляється. Карантинний період триватиме 14 днів.

Поділитись