Біля британського авіаносця в Середземному морі помітили російський підводний човен

Біля британського авіаносця в Середземному морі помітили російський підводний човен

Протичовнові морські вертольоти авіаносця «Куїн Елізабет» (Queen Elizabeth) британських ВМС під час проходу в Середземному морі скинули в воду гідроакустичні буї, вважаючи, що за бойовим кораблем ведеться спостереження з боку російського підводного човна, повідомила The Daily Telegraph.


За словами джерел видання, інцидент стався через чотири дні після заходу британського есмінця «Дефендер» (Defender), який числиться в складі міжнародної авіаносної ударної групи на чолі з авіаносцем «Куїн Елізабет» (Queen Elizabeth), в територіальні води Росії поблизу Криму.

Відзначається, що один з вертольотів було піднято в повітря безпосередньо з авіаносця, а інший – з допоміжного судна забезпечення «Форт Вікторія» (Fort Victoria). При цьому видання не має інформації про те, чи були задіяні в операції фрегат Нідерландів «Евертсом» (Evertsen) і есмінець ВМС США типу DDG-51 «Ерлі Берк» «Салліванс» (Sullivans), які є частиною групи.

У Міністерстві оборони Великобританії відмовилися відповідати на питання про те, чи мав дійсно місце подібний інцидент. У той же час в оборонному відомстві заявили, що приймають «серйозні заходи» для захисту ударної групи. Джерела видання стверджують, що російська дизель-електрична підводний човен класу «Варшав’янка», яка нібито стежила за маневрами авіаносця, ймовірно, відноситься до Чорноморського флоту ВМФ Росії.

Поділитись