НАТО заявило про підготовку до полювання на підводні човни Росії

НАТО заявило про підготовку до полювання на підводні човни Росії

Союзники США по НАТО хочуть проводити більше часу на тренуваннях по боротьбі з російськими та китайськими підводними човнами, заявив в ході віртуальної конференції West 2 021 начальник військово-морських операцій США адмірал Майкл Гілд.

Про це повідомляє Business Insider.

Військовий підкреслив, що вважає цей пункт дуже важливим з точки зору програми ресурсів членів альянсу.

«Я спостерігаю дуже високий інтерес не тільки до розмови про деякі з найбільш важливих завдань, які у нас є – скажімо, протичовнова війна проти загрози, що насувається, не тільки з боку Росії, але і з боку Китаю», – зазначив Гілд.

Увага США до протичовнової війні знову зростає з огляду на посилення підводних флотів Росії і Китаю, йдеться в матеріалі. У Росії зараз є близько 60 субмарин, до того ж у них з’являються найсучасніші крилаті ракети. Приблизно стільки ж підводних човнів є і у Китаю – вони теж обзаводяться новою зброєю.

На важливість наявності досвіду і вміння діяти під час протичовнової війни вказав командувач ВМФ Норвегії контр-адмірал Руне Андерсен.

«Протичовнова війна за своєю природою складна і вимагає серйозної підготовки і координації між морськими і повітряними підрозділами», – зазначив військовий.

Старший технічний фахівець на есмінці USS Howard Райан Маркхем додав, що союзники повинні вдосконалювати вміння по вистежуванню і виявленню підводних човнів потенційного противника.

Поділитись