Білорусь евакуювала росіян і українців з Індії

Білорусь евакуювала росіян і українців з Індії

Сорок два росіянина були евакуйовані з Індії спеціальним рейсом компанії «Белавіа», який доставив громадян Росії з Делі в Мінськ. Про це повідомляє «Sputnik Білорусь».

На борту лайнера знаходилися також білоруси, українці і таджики. Росіян доставлять до Москви наземним транспортом, повідомив завідувач консульським відділом посольства Росії в Індії Андрій Федоров.

Він зазначив, що за сприяння посольства Індії «з моменту введення обмежень на регулярне міжнародне пасажирське авіасполучення в березні покинули близько 1100 осіб». У той же час Федоров підкреслив, що в країні залишаються понад п’ять тисяч російських громадян, які не можуть вилетіти додому.

«Відповідно до рішення оперативного штабу з попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції на території Росії, їм необхідно заявити про себе, заповнивши анкету на єдиному порталі держпослуг, через який також можна запросити соціальну допомогу», – сказав завідувач консульським відділом.

З 4 квітня Росія припинила виконання міжнародних рейсів по поверненню співвітчизників з-за кордону та вивезення з країни іноземних громадян. Для того щоб повернутися на батьківщину, росіянам необхідно заповнити на порталі держпослуг спеціальну форму і чекати рішення по даті вивезення. Туристам, які залишилися за кордоном, нададуть соціальну допомогу: на ці цілі уряд виділив 500 мільйонів рублів.

Поділитись