Берлусконі назвав Путіна єдиним видатним лідером в світі

Берлусконі назвав Путіна єдиним видатним лідером в світі

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі назвав президента Росії Володимира Путіна єдиним видатним лідером на міжнародній політичній арені.

На його думку, Олаф Шольц, який претендує на посаду канцлера ФРН, «занадто скромний, щоб очолювати таку країну, як Німеччина». Про це політик повідомив в інтерв’ю газеті La Stampa.

Берлусконі вважає, що зараз вся світова політика зазнає труднощів. Говорячи про підсумки виборів в бундестаг, він сказав, що добре знає Шольца. На думку Берлусконі, це політик «скромних здібностей», щоб вести Німеччину після 16-річного правління Ангели Меркель.

Екс-прем’єр Італії, якому 29 вересня виповнилося 85 років, зазначив, що Путін привітав його з ювілеєм. Між ними відбулася телефонна розмова. Російський лідер побажав Берлусконі міцного здоров’я і благополуччя.

Я йому сказав наступне: «Владі, ти мене знаєш, і я щирий, в світі з видатних лідерів залишився тільки ти». Ми посміялися, але я не жартую, це – правда, – заявив Берлусконі.

Останнім часом у італійського політика все частіше виникають проблеми зі здоров’ям. З початку 2021 року його потрапляв до лікарні вже кілька разів. При цьому Берлусконі досі бере активну участь в політичному житті країни, будучи лідером партії правого спрямування «Вперед, Італія».

В останній раз політика госпіталізували 1 вересня. Тоді Берлусконі в черговий раз потрапив до лікарні на обстеження.

Поділитись