Баку знищив зенітний ракетний комплекс “КУБ” Вірменії. Відео

Баку знищив зенітний ракетний комплекс “КУБ” Вірменії. Відео

Міністерство оборони Азербайджану заявило про знищення зенітного ракетного комплексу “КУБ” збройних сил Вірменії на території Тертерського району.

“Другого листопада близько 18.00 точним вогнем знищений ворожий зенітно-ракетний комплекс “КУБ “, розташований в селі Чардагли Тертерського району”, – повідомляє прес-служба військового відомства.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт.

Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію та в ряді місць – військовий стан. Лідери Росії, США і Франції закликали протиборчі сторони припинити зіткнення, зобов’язатися почати переговори без попередніх умов.

У Москви 9 жовтня на запрошення президента РФ прибули глави МЗС Азербайджану і Вірменії, разом з російським колегою вони більше 10 годин вели переговори. В результаті Єреван і Баку домовилися припинити вогонь в Карабасі з полудня 10 жовтня, провести обмін полоненими й тілами загиблих, а також додатково узгодити конкретні деталі перемир’я. Однак в той же день сторони почали звинувачувати один одного в порушеннях домовленості. Друга спроба організувати гуманітарне перемир`я була зроблена в ніч на 18 жовтня. Американський держдеп оголошував про досягнутому гуманітарному припинення вогню 26 жовтня, але і після цього сторони конфлікту заявляли про його недотриманні противником.

Поділитись