Байден попередив Росію про наслідки «шкідливої ​​діяльності»

Байден попередив Росію про наслідки «шкідливої ​​діяльності»

Президент США Джо Байден почав свою першу закордонну поїздку на посаді глави держави з попередження, що Росія зіткнеться з «серйозними і значними» наслідками в разі шкідливої ​​діяльності.

Про це він заявив, виступаючи перед військовими на британській авіабазі, повідомляє Euronews.

Байден повідомив, що має намір передати чітке послання президенту Росії Володимиру Путіну на зустрічі, яка відбудеться наступного тижня.

Разом з цим американський лідер зазначив, що США не прагнуть до конфлікту з Росією, а хочуть «стабільних і передбачуваних» відносин.

«Сполучені Штати будуть відповідати рішуче й осмислено, якщо уряд Росії вдасться до шкідливим діям», – сказав Байден.

Напередодні Байден прибув до Великобританії, де в майбутні дні проведе зустрічі з прем’єр-міністром Сполученого Королівства Борисом Джонсоном і візьме участь в саміті Групи семи (G7).

Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві, вона стане першою особистою зустріччю лідерів з моменту вступу американця на посаду президента США. При цьому для російського президента поїздка в Женеву стане першим закордонним візитом з січня 2020 року.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 9 червня заявив, що у саміту президентів Росії і США немає узгодженого порядку денного. При цьому він висловив надію на те, що глава Білого дому в ході саміту розповість про реакцію Штатів на пропозиції російської сторони з кібербезпеки.

Зі свого боку радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван 7 червня повідомив, що зустріч лідерів двох країн відбудеться не всупереч існуючим між ними розбіжностей, а завдяки їм. Він вказав на наявність «безлічі питань», які двом країнам необхідно опрацювати. За словами радника американського лідера, пряма розмова глав держав є найкращим способом зрозуміти наміри Москви.

Поділитись