Європейські політики розлютилися, що Байден не повідомив їх про зустріч з Путіним

Європейські політики розлютилися, що Байден не повідомив їх про зустріч з Путіним

Європейські політики не на жарт розлютилися, що американський президент Джо Байден спочатку не повідомив їх про зустріч з російським лідером Володимиром Путіним в одній з країн ЄС.

Як пише британський колумніст Келлум Хор в газеті Daily Express, перший закордонний тур Байдена стартував в середу, і в Європі все говорять, що дуже раді його приїзду, однак це не зовсім так.

Вони (США) не повідомили нас про те, що збираються оголосити про проведення саміту з Путіним, – поскаржився один високопоставлений чиновник в Брюсселі виданню. Він зазначив, що у багатьох політиків в Євросоюзі різні погляди на багато питань, особливо на саміт США – Росія на полях Європи.

Як пише журналіст, рішення провести переговори без дозволу і консультацією з ЄС розлютило Брюссель. Окремою больовою точкою стала нерішучість Байдена в питанні дипмісії США в Європі: він до цих по не призначив посла США в Євросоюзі, хоча на посаді вже пристойний термін.

Інший політик з Брюсселя повідомив оглядачеві, що на тлі всіх цих речей в деяких країнах пішли розмови про те, що Вашингтону необхідно влаштувати демонстрацію «стратегічної незалежності» від НАТО. Крім того, в ЄС деякі почали говорити про те, що Європі «слід піти своїм шляхом».

Зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Джо Байдена пройде 16 червня в Женеві. Перший день турне Байдена пройшов у Великобританії. Він уже повідомив, що збирається дати зрозуміти Володимиру Путіну, що «Америка повернулася». Таку заяву президент США зробив в ході виступу перед військовослужбовцями бази США на території Великобританії.

Поділитись