У США розповіли, чого чекають від Зеленського перед його візитом

У США розповіли, чого чекають від Зеленського перед його візитом

У США хотіли б побачити реальні результати по конкретним реформам в Україні перед тим, як президенти Джо Байден і Володимир Зеленський можуть зустрітися в Білому домі.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу на слуханнях комітету з асигнувань Сенату.

Про це він сказав, відповідаючи на питання сенатора Кріса Мерфі, про те, що хотіла б побачити американська адміністрація від України перед зустріччю Зеленського з президентом США Джо Байденом.

«Існує цілий перелік сфер, в яких для України важливо домогтися прогресу.

Зокрема, в тому, щоб мати незалежну судову систему – функціональну і ретельно обирану і що має незалежний нагляд. Корпоративне управління, перш за все на державних підприємствах, яке буде прозорим. А також справжню імплементацію, зокрема, антикорупційних законів», – відповів Блінкен.

Він також підкреслив, що «агресія з боку корупційних сил» усередині України є таким же актуальним викликом для Києва, як і «зовнішня агресія з боку Росії», оскільки заважає розвитку демократії.

Глава Держдепу зазначив, що навіть якщо в Україні приймається хороше законодавство для боротьби з корупцією, цього недостатньо, оскільки воно має ще втілюватися на практиці.

«Ми повинні побачити, як люди, причетні до корупційних дій, дійсно притягуються до відповідальності», – підкреслив глава Державного департаменту США.

Він додав, що це направить потужний сигнал про те, що це не тільки слова на шматку паперу.

Поділитись