Аваков розповів, що у членів російської делегації в Парижі “здали нерви”

Аваков розповів, що у членів російської делегації в Парижі “здали нерви”

Помічник президента Росії Владислав Сурков «психанув» під час проходили в Парижі переговорів з українською делегацією.

Про це в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону розповів глава МВС України Арсен Аваков. Запис їх розмови опублікована на каналі журналіста в YouTube.

За словами Авакова, інцидент стався під час обговорення питання розведення військ на Донбасі, під час якого у російського чиновника «нерви здали». Після того, як Київ відмовився розводити війська по всій лінії зіткнення, Сурков нібито «кинув папери на стіл або на підлогу», заявивши, що така позиція не відповідає попереднім домовленостям.

Пояснюючи небажання української влади розводити війська, Аваков послався на складну ситуацію на лінії розмежування. “Де розводити? У Мар’їнці, де кожен метр полито кров’ю і відхід означає здачу території? У Широкино, де ми спеціально висунулися так, щоб не обстрілювали Маріуполь “Градами”? Або в Авдіївці?”- розповів він.

За його словами, Україна готова до розведення військ тільки з метою створення гуманітарних коридорів, щоб полегшити пересування мирних жителів.

Аваков зробив цю заяву після завершення переговорів лідерів країн «нормандської четвірки». За підсумком саміту вони прийняли комюніке з трьох пунктів: «Негайні заходи щодо стабілізації ситуації в зоні конфлікту», «Заходи щодо реалізації політичних положень мінських угод» і «Продовження».

Поділитись