Прихильники екс-президента Петра Порошенка припинили акцію біля офісу Зеленського

Прихильники екс-президента Петра Порошенка припинили акцію біля офісу Зеленського

Акція “Варта на Банковій”, яку організували “свободівці” та прихильники екс-президента Петра Порошенка біля офісу президента України з метою “не допустити капітуляції” Володимира Зеленського на саміті “нормандського формату” в Парижі, завершилася.

Її учасники почали розходитися минулої ночі відразу ж після того, як стали відомі результати переговорів лідерів Німеччини, Росії, України і Франції.

“Президент Володимир Зеленський не перетнув “червоні лінії”. Однак не виключаються непублічні домовленості”, – йдеться в заяві організаторів акції. Її учасники запевнили також, що будуть і “надалі стежити за процесом переговорів” і повідомили про намір провести масову акцію під Верховною радою в день розгляду закону про особливий статус Донбасу в другій декаді грудня.

З місця подій з площі біля офісу президента були вивезені намети, польова кухня, генератори і все інше обладнання, яке було звезені сюди для акції минулої неділі. Зараз там завершують прибирання території.

Чинний президент Зеленський, спілкуючись з пресою після переговорів в Парижі минулої ночі, сказав, що “спокійно” ставиться до акцій протесту під стінами офісу президента на вулиці Банковій, хоча вони і створюють проблеми. “У нас країна демократична. Ну, акції – і акції …. До речі, я вже шкодую, що ми відкрили (Банкову), ну, просто неможливо працювати, вони там кричать, гудуть”, – сказав глава держави.

Поділитись