Західні ЗМІ оцінили зустріч «нормандської четвірки»

Західні ЗМІ оцінили зустріч «нормандської четвірки»

Видання, обговорюючи підсумки зустрічі «нормандської четвірки», розділилися в думках: одні пишуть про прорив, інші – про обмежені за масштабами домовленості.


Зокрема, французька газета Le Figaro пише, що «між Москвою і Києвом відлига, але ще не мир», а, на думку редакції французького порталу 20minutes, в ході зустрічі було досягнуто «прогрес повільний, але значущий».

Журналісти Der Spiegel також вважають зустріч «нормандської четвірки» реальним зрушенням з мертвої точки, з огляду на трирічну заморозку. Газета La Croix розцінює як очевидний прогрес вже сам факт того, що сторони повернулися за стіл переговорів, а Liberacion і зовсім пише про справжню відлиги між Росією і Україною на вищому рівні.

The Wall Street Journal ніякого прогресу не бачить, а видання New York Times і Washington Post повідомили, що побачили двох, на їх погляд, ключових учасників – Москву та Київ, в той час як Парижу і Берліну відвели роль спостерігачів. У той же час Washington Post повідомляє про «помірному» прогрес, досягнутий на зустрічі Путіна і Зеленського. Телеканал CNBC зазначив, що для такого діалогу обрано правильний момент, і вирішити тривалу ситуацію можливо «Чи зараз, або ніколи».

Агентство Reuters повідомляє, що “перспективи миру можуть бути затьмарені. Адже Зеленський обоюється йти на занадто великі поступки”.

Поділитись